Utveckling inom svensk elitidrott

Digitala frukostsamtal november 2021

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF-SISU Skåne och Malmö universitet in till spännande frukostsamtal där vi träffar färgstarka profiler och diskuterar ämnen som rör elitidrott. Inspirerande, lärorikt och kul för både idrottsaktiva, ledare och alla andra som är intresserade av sport och ledarskap.

Samtalen sänds digitalt. Niklas Harris, verksamhetschef för Malmö idrottsakademi, leder samtalen.

Tomas Axnér började sin idrottskarriär sent men blev en stor profil både vid sidan av och på handbollsplanen. Idag är han damernas förbundskapten men har tidigare tränat herrar. Vilka likheter och skillader finns mellan att träna tjejer och killar? Och hur når man som idrottare, ledare eller idrott genom mediabruset?

Caroline Seger är en av världens största genom alla tider i sin idrott. Hur ser resan ut från junior till senior och från hemmaplan till ett internationellt proffsliv? Vad krävs för att ha en lång och hållbar elitkarriär? Och hur arbetar hon med sitt ledarskap i egenskap av kapten i såväl klubblag som landslag?

Svenska idrottsledare på världsarenan. Centrum för idrottsforskning (CIF) har på uppdrag av regeringen studerat svenska idrottsledares villkor, erfarenheter och möjlighet till inflytande i internationella idrottsförbund. Med Karolina Bergmark, projektledare på CIF, Caroline Jönsson, Sport Pro Sverige, och Johan R Norberg, professor Malmö universitet.

_

Vi kommer att skicka ut anmälningslänkar till respektive samtal, men reservera redan nu torsdagsmorgnarna i november.

Om att börja sent men därefter leva hela livet i idrottens värld. Om att dominera sin sport men inte få chansen i landslaget – och hur han själv resonerar som förbundskapten. Samt om hur han ser på mediaträning.

Om de olika kliven som kan tas i en karriär och vilka faktorer som påverkar huruvida en lyckas eller ej. Om att skapa en lång och hållbar elitkarriär och hållbara förutsättningar för idrottande tjejer. Samt om hur hon själv är som ledare.

Om svenska idrottsledares villkor, erfarenheter och möjlighet till inflytande i internationella idrottsförbund. Presentation av Karolina Bergmark (CIF) och diskussion med Caroline Jönsson, Sport Pro Sverige, och Johan R Norberg, professor Malmö universitet.

När? Tisdag 31 mars, 08:30-15:30
Var? Malmö universitet, registrering sker vid huvudingången till Orkanen
Kostnad? 400 kr för föreningar, 500 kr för skolor och 900 kr för privata aktörer
Anmälan senast 20/3 via knappen nedan

Ladda ner inbjudan (PDF)

Antalet platser är begränsat (200 st), först till kvarn gäller.
Anmälan är bindande. Faktura skickas efter konferensen.