Konferens 10/4:
Högpresterande idrottsmiljöer

Onsdagen 10 april bjuder Malmö idrottsakademi in till en heldagskonferens på temat högpresterande idrottsmiljöer – från organisation till ledarskap och coaching.

Keynote-speakers är PG Fahlström (Linnéuniversitet), Liselotte Ohlson (Riksidrottsförbundet), Henrik Forsberg (Sveriges Olympiska Kommitté, SOK) samt Louise Kamuk Storm (Syddansk Universitet i Odense). 

Förutom keynote-föreläsningarna erbjuder vi även kortare seminarier inom konferenstemat med friidrottstränaren Yannick Tregaro, FC Rosengårds huvudtränare Jonas Eidevall och puckelpiståkarna Felix och Oskar Elofsson.

Konferensen arrangeras på Malmö universitet och sker i samarbete med Riksidrottsförbundet, Skåneidrotten och Malmö universitet. Konferensen vänder sig till allt från tränare och ledare till klubbchefer, samt företrädare för idrott på såväl lokal, regional som nationell nivå.

Program

08:30 Registrering
09:00 Inledning
09:25 PG Fahlström
10:25 Fika
10:55 Louise Kamuk Storm
11:55 Liselotte Ohlson tillsammans med Henrik Forsberg.
12:55 Lunch
13:45 Miniseminarier tillsammans med Yannick Tregaro, Jonas Eidevall, Felix och Oskar Elofsson
14:45 Kaffe och mingel
15:15 Fortsättning miniseminarier
15:45 Paneldiskussion med keynoteföreläsarna
16:15 Avslut

PG Falhström arbetar vid institutionen för idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Har en bakgrund som badmintoncoach och har bl a varit verksam som landslagscoach både på ungdoms- och seniornivå både i Sverige och utomlands. PG var framtill 2017 ordförande i EASM, European Association for Sport Management.
– Kommer att prata om goda idrottsliga utvecklingsmiljöer.

Liselotte Ohlson är avdelningschef för Riksidrottsförbundet Elitidrottsstöd.
– Tillsammans med Henrik Forsberg från Sveriges Olympiska kommitté kommer Liselotte att fokusera på högpresterande idrottsmiljöer för elitidrottsutveckling i Sverige.

Henrik Forsberg är sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté. Han har tidigare varit sportchef för det framgångsrika simförbundet.

Louise Kamuk Storm, biträdande professor vid institutionen för idrottsvetenskap och klinisk biomekanik vid Syddansk Universitet i Odense, Danmark, där hon representerar forskningsenheten Learning and Talent in Sport.
– Kommer att prata om talangutveckling inom elitidrotten och lyfta case inom dansk och norsk elithandboll.

Valbara miniseminarier

Jonas Eidevall, huvudtränare för FC Rosengård, om prestationsutveckling och att behålla unga spelare i en elitfotbollsmiljö.

Yannick Tregaro, friidrott, delar med sig av sin erfarenheter och vad en elitsatsning innebär för adepten, tränaren, klubben och omgivningen.

Puckelpiståkarna Felix och Oskar Elofsson kommer att prata om deras syn på högpresterande idrottsmiljöer, vad har gjort att de lyckats som puckelpiståkare från Malmö, från ungdomsåren upp till världseliten. Tränare, klubbkompisar, förening, föräldrar – vad har spelat in och varit viktigt för dem?

skaneidrotten

När? Onsdag 10 april, 08:30 – ca 16:30
Var? Malmö universitet, registrering sker vid huvudingången till Orkanen
Kostnad? 400 kr för föreningar, 500 kr för skolor och 900 kr för privata aktörer
Anmälan senast 4/4 via knappen nedan

Ladda ner inbjudan (PDF)

Antalet platser är begränsat (200 st), först till kvarn gäller.
Anmälan är bindande. Faktura skickas efter konferensen.