Niklas Harris ny chef för Malmö idrottsakademi

Det blir en skånsk idrottsprofil som tar över rodret för Malmö idrottsakademi när Jan-Olov Jakobsson går i pension under våren efter att ha byggt upp verksamheten från start 2003.

Niklas Harris har de senaste tio åren arbetat som huvudtränare för LUGI:s och H65 Höörs elitlag i handboll. De båda damlagen har under hans ledning lyckats nå såväl nationella som internationella framgångar. Idag är han förbundskapten för U18-landslaget som i somras spelade hem en 4:e plats på vm.

I Niklas får Malmö idrottsakademi en erfaren ledare som kommer att fortsätta utveckla kompetenscentret för hållbar elitidrott i Malmö. En ledare som kan skapa förståelse för att den hållbara elitidrotten bygger på föreningar som arbetar med såväl bredd som elit och som jobbar jämställt och holistiskt.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att få ett så här viktigt uppdrag. Det är även en stor ära att efterträda Jan-Olov Jakobsson som gjort ett enormt bra arbete med att utveckla Malmö idrottsakademi, säger Niklas.

Niklas är statsvetare och har arbetat internationellt med idrott och folkrörelsefrågor. I början på 2000-talet arbetade han på fritidsförvaltningen i Malmö och kommer nu tillbaka med nya erfarenheter som kommer att bidra till förvaltningens uppdrag att skapa meningsfull fritid för alla malmöbor.

Foto: Svenska handbollsförbundet