Stjärnspäckat seminarium hos Malmö idrottsakademi

Malmö idrottsakademi arrangerade seminarium den 15 maj. Ett 40-tal åhörare bjöds på en stjärnspäckad uppställning som pratade om elitidrott i allmänhet och damidrott i synnerhet.

”Inspirerande att ta del av deras erfarenheter”

Sabina Jacobsen (handboll), Andréa Jacobsson (volleyboll) och Ida Marko-Varga (simning) bjöd på intressanta och gripande historier från sina framgångsrika karriärer. Berättelser om hur drömmar blev till verklighet, om skadebekymmer och olika ekonomiska förutsättningar.

– Fantastiska berättelser från fantastiska karriärer. Otroligt inspirerande att ta del av deras erfarenheter och allt hårt arbete som lagts ner för att ge sig själva chansen att vinna den där guldmedaljen eller knipa OS-biljetten, reflekterade Niklas Harris, verksamhetsansvarig Malmö idrottsakademi.

Svensk elitidrott vid ett vägskäl

Idrottsprofessor Johan R. Norberg undervisar och forskar till vardags om idrottens roll i samhället och om idrottspolitik. Han är verksam vid Malmö universitet och vid Centrum för idrottsforskning (CIF). Johan presenterade en sammanfattning av det arbete som nyligen gjorts och presenterats i rapporten ”Svensk elitidrott vid ett vägskäl”.

– Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, konstaterade Johan R Norberg i samband med att rapporten släpptes.

Programmet avslutades med en paneldiskussion med de fyra föreläsarna, ledd av Niklas Harris. Åhörarna gavs också möjlighet att ställa frågor.

Seminariet hölls i samband och samarbete med UEFA:s U17-EM i Malmö.


Text: Johan Cedervall
Foto: Mathilda Ekvall