Deltagarrekord när barnen i området testade idrotter på lovet

För åttonde lovet i rad samarbetar MKB Lorensborg med Malmö idrottsakademi med det fantastiska föreningslivet på Stadionområdet för att erbjuda grannbarnen en givande idrottsupplevelse. Det ska vara låga trösklar till en aktiv och rolig fritid, föreningsliv och gemenskap. Mer än 300 barn har deltagit hittills. Samarbetet kommer framöver att stärkas av att ingå i Malmö stads CTC-arbete för Lorensborg och Bellevuegården.

Amanda Ojo är nio år gammal och bor i Lorensborg. På februarilovet fick hon och sjuttiofem andra barn prova på amerikansk fotboll, basket och handboll tillsammans med Limhamn Griffins, Malbas och HK Malmö. Det var rekord i antal deltagare, mycket tack vare den unika föreningen Hemmaplan IF som tog med en massa elever från Lorensborgsskolan.
– Att följa med och testa idrotter på lovet var jättekul! Och det var bra för mig, mycket bra, för nu behöver jag inte vara blyg längre. Nu känner jag flera av barnen här runtomkring, säger Amanda.

Mellanmål, uppvärmningslekar, supersnygga handbollströjor och gymnastikpåsar ingick. Dessutom fick deltagarna på tisdagen fribiljetter för att kunna bjuda sina föräldrar på handbollsderby mellan HK Malmö och LUGI.