Elitprogrammen 2016/2017 har sparkat igång

Den 24 augusti arrangerade Malmö idrottsakademi sin årliga kickoff för deltagarna i Elitprogrammen och deras tränare. Träffen genomfördes på Good Morning+ Hotel och var startskottet för Elitprogrammen 2016/2017.

Jan-Olov Jakobsson, vekrsamhetsansvarig, inledde med att presentera verksamheten och vilket stöd deltagarna har tillgång till genom att de antagits till Elitprogrammet.

Under kvällen inspirerades även deltagarna av Ida Marko Varga, som nyss kom hem från OS i Rio, och av Stefan Gahne, som snart åker ner för att representera Sverige i Paralympics.

Totalt deltog drygt 75 personer. En viktig del av träffen är den sociala samvaron, att skapa kontakter mellan idrotterna och utbyta erfarenheter. Kickoffen avslutades därför med en lagtävling i ”Mästarnas mästare”-anda där lagen fick tävla i åtta olika utmaningar.

Elitprogrammen är en central del i Malmö idrottsakademis verksamhet och stöttar individuella elitidrottare. Totalt antas 70 elitidrottare – 50 till det lokala programmet och 20  till det regionala. För mer information om Elitprogrammen, klicka här.

Bilder från kickoffen:

mm6 mm7mm5

mm1
mm2
mm3

mm4mm8