Klara Svensson om Laurén till frukost

Nyligen arrangerade Malmö idrottsakademi ett frukostmöte tillsammans med samarbetspartnern Broderiet, New Wave Profile. Gäst var ingen mindre än Malmös egen proffsboxare Klara Svensson. 

Klara berättade om sin karriär, utveckling och prestigemötet mot Mikaela Laurén tidigare i höst. Klara var med i Malmö idrottsakademis Elitprogram fram tills hon blev professionell boxare 2011.

– Att veta att man har ett stort stöd på hemmaplan betyder mycket för mig. Som individuell idrottare kan man ibland känna sig ensam och då har stödet från olika kompetensområden på Malmö idrottsakademi varit viktiga pusselbitar i min utveckling. För mig har stödet inom områden som Life skills management och idrottspsykologi betytt extra mycket. Det har hjälpt mig att öka min medvetenhet och att våga ta för mig vilket är viktigt inom boxningen, berättade Klara.

Närmast väntar en ny spännande match efter årsskiftet mot världsmästarinnan Cecilia Braekhus. Malmö idrottsakademi önskar Klara lycka till.