Lina Nilsson siktar på OS och guld

Sveriges damlandslag i fotboll är klart för OS efter att i mars ha vunnit kvalspelet i Holland mot värdlandet samt Norge och Schweiz.
Det var ett på förhand väldigt tufft och ovisst kval. Vi fick med oss en väldigt viktig seger i första matchen mot Norge och sen rullade det mesta på. Sett över de tre matcherna vi spelade så tycker jag att vi var det bästa laget och det var en riktigt skön känsla att vi klarade av att kvalificera oss till OS i Rio, säger FC Rosengårds rutinerade landslagsback Lina Nilsson.

Kan få tips av Marta
Hur stort skulle det vara att vara åka till Rio och representera Sverige?
– Fantastiskt stort. Jag hade ju äran att få vara med under OS i London 2012. Det var en riktigt cool upplevelse där alla världens länder är med och tävlar i i stort sett alla sporter. Att än en gång få uppleva ett stort mästerskap och att får representera Sverige och tävla mot de bästa länderna i världen hade varit otroligt mäktigt. Men även att få uppleva Brasilien – jag har aldrig varit där innan. Jag får väl i så fall snacka med Marta om vad man kan hitta på, skrattar Lina.

Landslagstruppen spikas inte förrän strax före OS. Flera spelare från stjärnspäckade FC Rosengård har rimliga förhoppningar om att få åka till Rio.
– Till svenska landslaget är även Amanda Ilestedt, Emma Berglund och Zecira Musovic aktuella. Marta kommer självklart att spela för Brasilien och Ali Riley för Nya Zeeland.

Siktar på fjärde raka guldet
Det är inte enbart OS som är i fokus denna säsong, utan ytterligare ett SM-guld och senare i år Champions Leauge-spel.
– Vi har återigen ett riktigt bra lag. Tyvärr har vi haft mycket skador och sjukdomar under försäsongen som har stört lite i vår uppladdning. Självklart siktar vi på att ta vårt fjärde raka SM-guld och även gå långt i Svenska Cupen och senare i Champions League. Spelar man i FC Rosengård så siktar man alltid på guld!

Glada över att jobba tillsammans med Malmö idrottsakademi
FC Rosengård har denna säsong inlett ett samarbete med Malmö idrottsakademi. Genom detta samarbete har laget genomfört olika tester och träffat Malmö idrottsakademis idrottsnutritionist, Peter Stenberg, som gjort mätningar av kroppssammansättning.
– Detta är ett väldigt intressant samarbete för oss. Det är alltid bra att göra kontinuerliga tester för att se var man står, hur man kan förbättra sig och vad som krävs för att förbättra sin prestation ytterligare. Vi har även gjort tester av kroppssammansättning och sett hur våra kroppar ser ut, hur mycket muskler vi har, hur mycket energi vi förbrukar, och så vidare. Vi är väldigt glada över att ha fått chansen att jobba tillsammans med Peter och Malmö idrottsakademi, avslutar Lina Nilsson.