Mediahantering i fokus på nätverksträff

Under brinnande handbolls-EM, i mitten av januari, bjöd Malmö idrottsakademi in till nätverksträff på Scandic Triangeln. Inbjudna var Skånes elitidrottsföreningarnas sport- och klubbchefer, samt Scandics businessnätverk.  

Syftet med detta nätverk är att öka samverkan mellan föreningarna, utbyta erfarenheter samt inspirera.

Temat för kvällens tillställning var mediahantering, där klubbarnas representanter bl a gavs en inblick i hur man kan kan stärka sitt varumärke genom media.

På plats fanns även Klara Svensson, tidigare proffsboxare och deltagare i Malmö idrottsakademi Elitprogram. Hon tillsammans med Sportbladets Johan Flinck och tv-profilen Henrik Johnsson talade i ämnet inför den samlade skaran.

– Jag tycker det är väldigt kul och viktigt att komma ut på sådana här träffar. Dels vill jag ge tillbaka till Malmö idrottsakademi som hjälpt mig mycket och dels vill jag komma ut och träffa människor, säger Klara Svensson.

Några av kvällens figuranter var FC Rosengårds sportchef, Therese Sjögran, och klubbchef Jenny de Souza.

– Det är roligt att vara här och träffa de andra klubbarnas representanter och samtala med dem. En bra och givande kväll, säger Therese Sjögran.

– Allt från att utbyta erfarenheter, höra om hur de andra föreningarna jobbar och även få ett ansikte på människorna – det är jätteviktigt, fyller Jenny de Souza i.

HK Malmös klubbchef, Mikael Johansson, var nöjd med kvällen.

– Att få träffa andra klubbar än bara de inom handbollen – att man träffas över idrottsgränserna – ser jag som nödvändigt. Att få en bild av hur media ser på allting samt hur vi kan använda oss av media – det går heller inte att underskatta att få höra om det.

Vilka konkreta saker hämtar man från varandra?

– Dels tror jag det är bara att man kommer ut och träffas. Konkret kan det röra sig om tillvägagångssätt, hur man arbetar med saker.

Vad tycker du om fysiska träffar och event?

– Jag tror nästan man behöver locka folk idag, för alla är så inne i sitt. Nu hade de bjudit in Klara Svensson som fick berätta om sin resa och vad Malmö idrottsakademi betytt för henne, om medias roll i allt. Det tror jag var ett bra grepp, avslutar Mikael Johansson.