Rekordmånga sökte programmet som är guld

 

Den 1 augusti presenterades vilka 50 elitidrottare som antagits till Malmö idrottsakademis Elitprogram 2017/2018. Konkurrensen var rekordtuff till det populära programmet – som redan är i full gång.

Elitprogrammet ger individuella elitidrottare som bor eller tränar och tävlar för en förening i Malmö möjlighet att ta del av Malmö idrottsakademis utbud till ett värde av 25 000 kr under ett år. Stödet är väldigt eftertraktat bland de aktiva – i år ansökte rekordmånga till programmet och totalt antogs 50 aktiva, 24 tjejer och 26 killar, som representerar 22 olika idrotter.

– Vi utvecklar ständigt vår verksamhet för att kunna erbjuda de aktiva ett så kvalitativt stöd som möjligt i deras elitidrottssatsning, något som också uppmärksammats av de aktiva. I år sökte rekordmånga till programmet och konkurrensen var stentuff. Urvalet görs i samarbete med de olika specialidrottsförbunden, som rankar och rekommenderar vilka de anser ska få en plats i programmet, säger Jan-Olov Jakobsson som är verksamhetsansvarig för Malmö idrottsakademi.

19-åriga badmintonspelaren Johanna Magnusson är en av de 50 aktiva som antagits till årets Elitprogram. Hon har redan väldigt fina meriter i bagaget, till exempel junior EM-guld i dubbel och två senior SM-silver i singel. Så här säger hon om att bli antagen till Elitprogrammet:

Det betyder mycket för min badmintonsatsning och för mig. Jag satsar helhjärtat och är därför jätteglad för att jag nu kan få så mycket hjälp från Malmö idrottsakademis Elitprogram. Det kommer föra min utveckling i rätt riktning och det ska bli otroligt spännande att vara med. Min målsättning är att utöka min fysik och styrka på badmintonplanen, samt hitta bra rutiner så jag finner en bra balans i min vardag, berättar Johanna.

Elitprogrammet 2017/2018 är redan igång och startade som vanligt med kickoff på Good Morning Hotel+ i Malmö. Här samlades aktiva, tränare, samarbetspartners, kompetenspersoner och representanter från Malmö stad, Malmö högskola och Skåneidrotten – för lära känna varandra och Malmö idrottsakademis kompetenspersoner, utbyta erfarenheter och mingla.