Tack för i år

– Nu blickar vi framåt mot bl.a. OS 2020

Det har varit en regnig och ganska solfattig höst. Tur att idrotten och Malmö idrottsakademi har lyst upp i mörkret. Elitprogrammet trummar på och för många av våra aktiva är hösten en uppbyggnadsperiod på hemmaplan. Det som sticker ut rent resultatmässigt är nog Oskar Rozenbergs VM-guld i skateboard, ni kan se klippet här nedan. Den amerikanska kommentatorns ”Did that just happen” ger gåshud.

Malmö idrottsakademi har under hösten bjudit på flera intressanta träffar i våra utbildningslokaler, bl.a. tre tematräffar inom våra kompetensområden life skills, idrottsnutrition och sport management. Träffarna har alla varit välbesökta och mycket inspirerande. Vi har även haft en presentation av Musse-studien (Malmö Youth Sport Study) som lockade stort intresse från såväl akademin som idrotten. 

Varje onsdagmorgon har vi kört ”Träna som en mästare” med vårt partnernätverk. Vi blir allt fler och fler, men vi har plats till några till. Det är väldigt uppskattat, vi bjuder på motion, glädje och en god frukost. Välkomna till våren med start 15 januari (nyårslöftet!?!).

Andra samarbeten som vi jobbat med under hösten är Lilla EM i handboll och en stor utbildningsträff kring att Barnkonventionen blir lag, där vi även hade en informationsmonter. 

MEN, lika roligt och viktigt som det är att prata om vad som varit, är det att prata om framtiden. Nästa år har vi ett OS, men även flera stora mästerskap som VM och EM. I dagsläget har vi ett 20-tal aktiva som slåss om en plats till Tokyo-OS. Ofta är det en lång och snårig väg som inte ger en plats förrän kanske någon vecka innan mästerskapet börjar. Vi ska försöka ge er information om hur det går för våra elitaktiva, när det är kval och vad SOK säger vid nomineringar. Målet är att ge er en kontinuerlig uppdatering när våra aktiva får reda på att dom är OS-klara. 

Många av våra elitaktiva har en tuff vardag där man får vända på varje krona för att få en OS-, VM- eller EM-satsning att gå ihop. Därför känner vi ett stort ansvar, men även ett privilegium, att kunna hjälpa till med en stödaparat som ligger på yppersta världselit. JO, jag säger världselit för när jag ser Malmö idrottsakademis uppställning så blir jag ödmjuk. Är det något jag verkligen blivit tagen av under mina första fyra månader som verksamhetsansvarig är det vilken målmedvetenhet våra elitaktiva har SAMT vilken fantastisk kompetens och målmedvetenhet vi har hos våra kompetenspersoner. Vi har idrottspsykologer, idrottsfysiologer, sjukgymnaster, nutritionister, läkare och forskare med ett driv, kunnande och intresse kring sina områden som skapar förutsättningar. Det skapar förutsättningar men även möjligheten till att drömma, att drömma och våga tro på medaljer, medaljer i den finaste av tävlingar, OS!

Tack för ett fantastiskt samarbete, nu drömmer vi vidare!

Hälsar
Niklas Harris