Glad (idrotts-)sommar önskar Malmö idrottsakademi

Nu äntligen börjar det lossna. Vi har jobbat stenhårt i ett och ett halvt år med vissa luckor i tävlandet. Jag vet att förra sommaren var bra för friidrotten, judon har haft sina bubblor med kval och mästerskap. Stort grattis till medaljerna Judoförbundet, fantastiskt. Lagidrotterna har spelat inför tomma läktare. Det har varit idrott men ändå inte fullt ut.

Att se en återgång till vardagen och verkligheten känns nästan overkligt. Det är så att man inte riktigt tror att det ska hända. Med det sagt så tittar vi stolta tillbaka på en intensiv vår.

Träningen har gått bättre än någonsin. Vi har haft väldigt många av de aktiva på plats eftersom det fortfarande har varit restriktioner runt om i världen. Våra kompetenspersoner har varit tillgängliga nonstop, något vi är väldigt stolta över, det har inte funnits några glapp i träningen eller i stödet hos oss. Vi får fin feedback från de aktiva och deras tränare. Vi tror och vet att vi har varit stor del i förberedelser för det som komma ska.

Vi har fem stipendiater
som är klara för OS i Tokyo

Och vad ska komma, jo, OS, VM, EM samt massor av tävlingar, serier och så vidare. Nu drar det igång på allvar och den som är bäst förbered kommer också att ha störst chans att lyckas.

Vi har fem stipendiater som är klara för OS i Tokyo. Wictor Peterson, Thobias Montler, Max Salminen, Anton Dahlberg och Oskar Rozenberg Hallberg. Följ dem noga, tanken på att någon av ovanstående genom en fantastisk prestation skulle kunna vinna en OS-medalj är väldigt kittlande.

Många andra har kämpat och missat att kvala till OS, eller att deras sport inte ingår i OS. Dom har nästan alla ett mästerskap under hösten. Och vi ska inte glömma att på grund av det uppskjutna OS:et är det bara tre år till nästa OS, två år till kvalen börjar… massor att träna inför 🙂

Lyssna på givande och utbildande
samtal kring hur man ska träna
och förbereda sig

Vi ha även hunnit med att anordna Mästerskapsveckan – en utbildningsvecka i hur man förbereder sig inför ett stort mästerskap här på Malmö idrottsakademi. Vi hade ett nytt tema varje dag i en hel vecka. Det var ett samspel mellan våra fantastiska kompetenspersoner och de aktiva från elitprogrammet. Missade ni dessa samtal så gå in på vår YouTube-kanal och se dem i efterhand.

Flera av samtalen funkar bra som poddar också, ta fram telefonen när ni ligger i hängmattan eller när ni är ute och cyklar i sommarsverige, lyssna på ett givande och utbildande samtal kring hur man ska träna och förbereda sig. Här finns fina tips även för dig som motionär eller tips kring hur du ska fungera bättre i vardagen.


Ansökan till
Elitprogrammet 21/22
stänger 1 augusti

Ansökningarna till nästa års Elitprogram strömmar in. Vi märker att vårt program får högre och högre kvalité för varje år. Ansökan till Elitprogrammet 21/22 är öppen och stänger 1 augusti. Här når du våra formulär.

Mycket glädjande så har vi även slutit avtal med två förbund om att ha deras centrala elitsatsningar här i Malmö. Både Judo och Brottningsförbunden kommer att anlägga centrum på stadionområdet. Judocentrat kommer att ligga i södra foajen vid ishallen och brottningscentrat i stadionbaren i ”gamla” Malmö stadion. Detta kommer innebära fler elitidrottare, ökad tränarkompetens och massor av nya samarbeten mellan förbunden och Malmö idrottsakademi samt såklart Malmö stad och dess näringsliv. Ni är båda fantastiskt välkomna hit.

Efter en rolig och utvecklande vår går vi in i en spännande sommar! Nu njuter vi av sommar, hård träning och ett häftigt OS!

Tack alla inblandade för ett strålande fint samarbete!

Hälsar Niklas Harris
Verksamhetsansvarig Malmö idrottsakademi