Glad sommar

Det är dags att säga glad sommar.

Vi stänger nu ett väldigt framgångsrikt OS-år.

Malmö idrottsakademi hade fyra aktiva med under sommar OS i Tokyo – Wictor Petersson, Thobias Montler, Anton Dahlberg och Oskar Rozenberg Hallberg – samt Oskar Elofsson i vinter-OS. Det blev massor av fina prestationer och en vunnen silvermedalj. Stort grattis Anton.

Ännu ett år med corona

Återigen har vi haft ett år som präglats av corona. Vi började i augusti med en mycket trevlig kickoff i våra egna lokaler vid Baltiska hallen. Det var stor uppslutning och stora förväntningar på året. Under vintern slog en ny våg av smittspridning till, allt stängdes åter ner, väldigt många blev smittade men framför allt så var alla tvungna att åter förhålla sig till covid-19. Många av er ledare och aktiva som jag har pratat med har återgett historier och berättelser kring inresor, tävlingar, tester, tester och åter tester. För att inte tala om alla munskydd och andra förhållningsregler. Att ni lyckats förhålla er till detta och samtidigt leverera på idrottsarenan är rakt igenom fenomenalt. Det tål att betraktas och reflektera över.

Ser fram emot normala förhållanden

Ni elitidrottare har åter gjort en remarkabel insats och tidsresa under året. Vi får hoppas att det nu blir lite normalare förhållanden att idrotta under. Det är med stor glädje vi har kunnat genomföra först en fin mästarhyllning på rådhuset där alla vinnare från förra året hyllades av staden. Vi åt gott och umgicks. Därefter hade vi vår våravslutning. Vi spelade en bejublad fotbollsmatch, åt en rejäl pastasallad och lyssnade på Daniel Pålssons tankar kring återhämtning och andning.

Rekord, guld och nationella elitcentrum

Vi har i år haft rekord i antagna till elitprogrammet, 64. Våra samarbeten med elitföreningarna i Malmö har en fortsatt fin utveckling, inte minst resultatmässigt – stort grattis till dubbla guld, FC Rosengård.

Vi har även under året sjösatt ytterligare ett nationellt centrum, det i brottning. Varmt välkomna hit. Våra elitcentrum drar till sig många elitidrottande gäster och emellanåt känns det som ett mindre VM nere på vårt gym. Det är idel landslagsaktiva i olika idrotter som är här och tävlar eller tränar. Det är en mycket rolig och för alla parter gynnsam utveckling.

Firar med en joggingrunda

När jag sneglar genom springan på dörren och tittar in mot kommande års program så ser jag att vi har fler ansökningar än någonsin, fler förbund som vill in och en ökad aktivitet kring elitidrotten i Malmö med omgivning. Det är inspirerande. Så inspirerande att även jag ger mig ut på en extra joggingrunda i sommar. För den är väl ni alla aktiva redan ute på!

Jag rundar av med att önska alla en fin sommar och lämnar här nedan några läs-, tittar- och lyssnartips!

Tack för era imponerande insatser under året!

Niklas

Läs/se/lyssna:


Text: Niklas Harris, verksamhetsansvarig Malmö idrottsakademi