Individuellt stöd till Cornelia är guld för spelet i dubbel

Det har gått snabbt uppåt för Cornelia Lister i år. Första WTA-titeln kom i Palermo i juli, hon fick spela Wimbledon och nu är det dags för första starten i US Open. Men kanske viktigast av allt, hon har fått en etablerad fast dubbelpartner i Renata Voracova.

– När reglerna ändrades och det blev svårare att komma in i singel i turneringarna tog jag beslutet att satsa fullt ut på dubbel. Internationellt har jag nu inget fokus alls på singel, berättar Cornelia och fortsätter.

– Många byter partner ofta, men Renata och jag spelar tillsammans hela tiden och det är en stor fördel i planeringen. Tillsammans har vi en plan och vet hela tiden var vi ska spela och med vem. Dessutom har jag hittat en partner jag kan lita på. Om hon skulle tänka på att spela med någon annan skulle hon berätta det i god tid.

Koncentrationen på dubbel har skärpt Cornelia Listers spel.

– Jag har blivit stadigare och utvecklat min volley. Självförtroendet har höjts också.

– Vi har avancerat till plats 13 på rankingen till slutspelet. Klart att det någonstans i drömmarna finns att komma topp 8 och få vara med. Men det är väldigt långt dit och ingen målsättning. Än så länge är det en dröm.

Målsättningen är en annan.

– Jag vill beta av alla Grand Slam-turneringarna; Wimbledon, US Open, Franska öppna och Australian Open. Det hade varit stort.

Hon har redan kommit en god bit på vägen. Wimbledondebuten är avklarad och nu är det alltså dags för US Open.

– Wimbledon var nog störst. När man var liten var det ju Wimbledon man oftast hörde talas om.

Ju bättre det går desto mindre kommer Cornelia Lister att hinna vara på hemmaplan i Malmö, men hon har fortfarande täta band med sin klubb Fair Play TK och Malmö idrottsakademi vars Elitprogram hon är med i även det kommande läsåret.

Hon betonar också nyttan av att vara med i Malmö idrottsakademi.

– Jag har fått mycket hjälp med att samtala om det mentala och Stellan Kjellanders fysträning och tester är kanske det jag haft mest nytta av. I tennis letar man efter explosiviteten och det har vi jobbat hårt med.

 

Text: Ole Törner, skånesport.se