OS i Rio är guld för Nikita

 

Våren 2015 tog Nikita Glasnovic EM-guld och brons i European Games i taekwondo. Strax före årsskiftet fick hon ett efterlängtat besked om att hon fått plats i OS i Rio – där hon räknas som ett av Sveriges medaljhopp.

Det känns så spännande! Nu blir det ännu större fokus på träning och tävling och att hitta formen som kan resultera i något riktigt bra, säger Nikita själv om OS-deltagandet.

 

Hyllar engagemanget

Hon är en av 70 elitaktiva i Malmö idrottsakademis elitprogram, och stödet hon får därifrån betyder mycket för henne:

– Att ha ett lokalt stöd på hemmaplan och känna supporten från sin egen stad, att de visar engagemang för mig och min satsning, betyder väldigt mycket för mig. Speciellt med tanke på den tuffa resa jag haft och fortfarande har mot OS. 

 

Väl förberedd

Nikita skrattar, hon utstrålar glädje och lugn. Hennes rutin från andra stora tävlingar gör henne avslappnad inför det stora äventyret i augusti.

– Snart åker jag till för-OS, vilket känns tryggt. Då kör vi igenom alla delar i tävlingen, för att testa att allt funkar. Då kommer vi även att ställas inför olika stressfaktorer som kan störa oss under själva OS. Jag känner mig avslappnad inför resan och OS, vilket gör att jag kan fokusera på att visa upp den allra bästa versionen av mig under tävlingen.

 

”Lägger hela mitt liv på detta”

Nikita har klara och tydliga målbilder med sin taekwondo, målbilder som hon fått hjälp att skapa genom SOK:s satsning på henne och genom den kompetens som finns inom Malmö idrottsakademi.

– Min målbild är att göra mitt livs prestation, det är det det handlar om. För mig handlar det om att jag aldrig ger upp, jag är målmedveten i allt jag gör. Jag nöter på varje dag och det ger resultat. Jag är ivrig i min satsning och lägger hela mitt liv på detta. Jag vet att jag har kapacitet att komma långt, men där är väldigt många bra spelare där, så det handlar om vem som presenterar bäst just denna dag, konstaterar hon.

Spelare?

Ja vi säger faktiskt taekwondospelare, även om det kanske kan låta lite konstigt, avslutar hon leende innan hon fortsätter till dagens andra av tre träningspass.