Utveckling inom svensk elitidrott

Digitala frukostsamtal november 2020

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där vi diskuterar spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott. Samtalen sänds digitalt och kommer att vägledas av Malmö idrottsakademis verksamhetschef, Niklas Harris. 

12/11
Varför lyckas vissa lag och organisationer medan andra har svårt att skapa framgång och vinnarkultur?  

Frukostsamtal med Tjolle Ström och Jesper Larsson
Torsdag 12 november 09:00 – ca 10:00

Per-Olov Tjolle Ström har varit en uppskattad och duktig elittränare i handboll för såväl klubblag som landslag i Sverige. Han är känd i hela Idrottssverige för att ha undersökt mekanismerna bakom vissa framgångsrika idrottsföreningar. Vilka är framgångsfaktorerna som göra att man lyckas över tid i en extremt konkurrensutsatt situation? Varför kopierar i så fall inte alla bara om det konceptet? Vilka fallgropar finns det och vad bör man tänka på?

Jesper Larsson har en lång och framgångsrik proffskarriär som handbollsmålvakt bakom sig. Jesper har representerat tre svenska elitserielag och två tyska bundesligaklubbar.  Idag är han sportchef i IFK Kristianstad där man skapat en vinnarkultur och har år efter år legat i toppen i Sverige. Vad beror detta på? Vilket är deras framgångsrecept?

”Har staten ett intresse av elitidrott, eller handlar idrottsstödet enbart om att främja breddidrott, folkhälsa och att skapa meningsfull fritid för unga? ” 

”Varför lyckas vissa lag och organisationer medan andra har svårt att skapa framgång och vinnarkultur?” 

Svenska fotbollslandslagets förbundskapten pratar om ledarskap, generationsväxling och spelarutveckling, tillsammans med FC Rosengårds Dam B-tränare och före detta holländska landslagsspelaren Renée Slegers.

Hur arbetar friidrottens förbundskapten tillsammans med sitt team för att nå framgång, och vilken stödapparat har världsstjärnan Thobias Montler i jakt på nya rekord och medaljer?