Utveckling inom svensk elitidrott

Digitala frukostsamtal november 2020

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där vi diskuterar spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott. Samtalen sänds digitalt och kommer att vägledas av Malmö idrottsakademis verksamhetschef, Niklas Harris. 

19/11
Fotbollslandslagets förbundskapten pratar om ledarskap, generationsväxling och spelarutveckling, tillsammans med FC Rosengårds Dam B-tränare Renée Slegers

Frukostsamtal med Peter Gerhardsson och Renée Slegers
Torsdag 19 november 09:00 – ca 10:00

Peter Gerhardsson har rönt stora framgångar med damlandslaget, med VM-bronset 2019 i färskt minne. Han kommer att prata om sin tränargärning och hur han resonerar kring att utveckla spelare och samtidigt åstadkomma resultat. Dessutom resonerar vi kring hur han som tränare hanterar generationsväxlingar.

Renée Slegers meritlista som fotbollsspelare är gedigen som få. Numera är hon tränare och har redan en säsong bakom sig i damallsvenskan som huvudansvarig för LB07. Nu jobbar hon med att förädla talanger i FC Rosengård. Hur tänker hon kring balansen mellan att nå resultat och samtidigt utveckla spelare och lag?

”Har staten ett intresse av elitidrott, eller handlar idrottsstödet enbart om att främja breddidrott, folkhälsa och att skapa meningsfull fritid för unga? ” 

”Varför lyckas vissa lag och organisationer medan andra har svårt att skapa framgång och vinnarkultur?” 

Svenska fotbollslandslagets förbundskapten pratar om ledarskap, generationsväxling och spelarutveckling, tillsammans med FC Rosengårds Dam B-tränare och före detta holländska landslagsspelaren Renée Slegers.

Hur arbetar friidrottens förbundskapten tillsammans med sitt team för att nå framgång, och vilken stödapparat har världsstjärnan Thobias Montler i jakt på nya rekord och medaljer?