Utveckling inom svensk elitidrott

Digitala frukostsamtal november 2020

Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där vi diskuterar spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott. Samtalen sänds digitalt och kommer att vägledas av Malmö idrottsakademis verksamhetschef, Niklas Harris. 

26/11
Hur arbetar friidrottens förbundskapten tillsammans med sitt team för att nå framgång, och vilken stödapparat har världsstjärnan Thobias Montler i jakt på nya rekord och medaljer?  

Frukostsamtal med Karin Torneklint och Thobias Montler
Torsdag 26 november 09:00 – ca 10:00

Karin Torneklint är friidrottslandslagets förbundskapten sedan 2013. Hon har varit tränare för Jenny och Susanna Kallur samt innebandyklubben IBF Falun. Hur har hennes ledarskap förändrats över tid? Ett landslag med olikheter och som behöver olika slags stöd. Hur hanterar Karin och hennes team denna komplexitet, och hur ser relationen ut med de olika friidrottarna och dess tränare?

En av landslagets storstjärnor är längdhopparen Thobias Montler, som tillhört Malmö idrottsakademis elitprogram i flera år. Hör Thobias berätta om vad som tagit honom till världstoppen, och hans syn på ledarskap och det stöd han fått genom åren.

”Har staten ett intresse av elitidrott, eller handlar idrottsstödet enbart om att främja breddidrott, folkhälsa och att skapa meningsfull fritid för unga? ” 

”Varför lyckas vissa lag och organisationer medan andra har svårt att skapa framgång och vinnarkultur?” 

Svenska fotbollslandslagets förbundskapten pratar om ledarskap, generationsväxling och spelarutveckling, tillsammans med FC Rosengårds Dam B-tränare och före detta holländska landslagsspelaren Renée Slegers.

Hur arbetar friidrottens förbundskapten tillsammans med sitt team för att nå framgång, och vilken stödapparat har världsstjärnan Thobias Montler i jakt på nya rekord och medaljer?